Nycklarna till hälsa inifrån och ut

Det är inte alltid lätt att hitta rätt i djungeln av hälsotips, men här ska vi ge er en bra överblick kring olika delar som tillsammans kommer att skapa en bättre hälsa för dig – inifrån och ut.

 

Stötta kroppen naturligt

 

Att bara jobba på ytan kommer tyvärr inte hjälpa dig att få bukt med inre problem, så det bästa sättet att må bra är att fokusera på inre hälsa och sedan boosta med yttre detaljer, som exempelvis krämer. Men har du fått bättre hy genom att eliminera livsmedel du är känslig mot och äter mer näringsrik mat, kan exempelvis produkter från Dermalogica arbeta bättre och ge din hy det där lilla extra som du kommer älska. Men starten borde alltid vara att titta inåt och se vad som behöver göras där.

Grunden till vårt välmående handlar om näring, sömn, rörelse och tillräckligt intag av vatten. Plocka bort sådant du är allergisk eller överkänslig mot, och ge kroppen en näringsrik och varierad kost med en hel del fibrer. Se även till att dricka 1,5 till 2 liter vatten utspritt under dagen för att hjälpa kroppen och organen renas och arbeta bra. Det är heller ingen nyhet att vi mår bra av att röra på oss – hjärtat behöver komma upp i varv lite varje dag. Förutom att konditionsträning är riktigt bra för både kropp och knopp, ökar det också cirkulationen i vår hy, rensar ut slaggprodukter och skapar mer lyster. Mer rörelse ger också bättre sömn, något som är vitalt för hälsa och välmående. Mellan cirka klockan 22 och klockan 06 återhämtar sig kropp och hjärna, sorterar minnen och rensar. Avbryts din sömn alltför ofta eller om du vaknar och fortfarande är väldigt trött, är det ett tydligt tecken på att hjärnan inte hunnit återhämta sig. Tillräckligt med sömn ger dig både ork, mer stresstålighet och en bättre hy.

Låt ansiktskrämer boosta

Jobbar du med hälsa inifrån kommer det automatiskt synas på din hy och det kommer inte vara dina ansiktsprodukter som behöver göra hela jobbet. För hur gärna vi än vill så kan de inte göra underverk även om de är fantastiska. Har vi däremot byggt vår hälsa inifrån kommer ansiktskrämerna kunna jobba mycket bättre på och i din hy, och du kommer få ett ännu finare resultat. Har du riktigt problemhy kan du behöva mediciner till hjälp, men fortsätt ändå stötta din kropp inifrån för att öka möjligheterna till att medicinen och andra hudvårdsprodukter fungerar som de ska. Arbetar du med dig själv holistiskt kommer du inte bara få en finare hy – hela du kommer må bättre!